LA NOSTRA ESTRATÈGIA

LA NOSTRA ESTRATÈGIA

I ARA QUÈ? ESTRATÈGIA A MOÇAMBIC


guia PDF APSJa fa més de 30 anys des que a Alma Ata es va llançar el somni de “Salut per a Tothom” i es va apostar per una estratègia, l’ “Atenció Primària de Salut” (APS), com la forma més eficaç i eficient per assolir aquest objectiu.

Estem més a prop d’aquest somni avui en dia? La APS s’ha convertit en el referent per a l’enfortiment dels sistemes de salut que assegurin cobertura universal? És Moçambic un exemple a seguir en aquest sentit?

La realitat ens mostra que a Moçambic s’han produït circumstàncies i
tendències, algunes internes i altres alienes, que han relegat l’APS a un recurs dialèctic, molt lluny del seu revolucionari contingut original.

medicusmundi considera que és indispensable revitalitzar els principis de l’APS per assegurar la millora de la salut de tota la població. La nostra proposta de treball es basa en un marc conceptual que conjuga tres àrees d’intervenció de forma paral·lela i coordinada: l’enfortiment, la promoció i la defensa de l’APS.

La sostenibilitat i impacte de l’enfortiment, promoció i defensa de
l’APS passa per la creació d’una estructura nacional, integradora, sostenible i independent: l’Institut per al Desenvolupament de l’Atenció Primària de Salut. Aquest institut ha d’integrar el treball conjunt de totes les forces nacionals i internacionals que defensin que la salut és un dret de tota la ciutadania de Moçambic.

Vols aprofundir en el nostre diagnòstic del sector de la salut a Moçambic? Vols saber-ne més? Descarrega en PDF la nostra estratègia completa!