Documentals

Documentals

DOCUMENTALS

Des de medicusmundi mediterrània estem convençuts d’això, i és per això que portem més de 5 anys realitzant documentals que ens permeten compartir amb col·lectius de  tot el món els aprenentatges que hem rebut de les persones amb les que hem tingut el plaer de treballar durant els nostres més de 50 anys d’experiència en la lluita pel dret a la salut en diverses parts del mon.

Et convidem a veure’ls i a subscriure’t al nostre butlletí de notícies per anar rebent informació de les nostres activitats.

Esperem que et resultin d’interès. Salut, Drets, Acció!

 

A Moçambic, el cas de Josina Machel, filla del primer president, demostra que la violència de gènere no distingeix entre estrats socials. Altres dones pateixen el terror diàriament, sense mitjans per a defendre-se’n; el gènere les defineix des del naixement: la societat vol doblegar-les;el masclisme les mata. Ara, una nova generació de dones polièdriques, poderoses, apassionades i lluitadores alcen la veu per a combatre la desigualtat des del hip-hop, el rap, la poesia, la justícia i els moviments socials.

A Cabo Delgado, Moçambic, la pobresa de la població i la riquesa del subsòl segueixen sent inconciliables, portant-se per davant la vida de centenars de miners artesanals. Marcel·lí s’endinsa a la terra intentant trobar robí en un forat com en què va morir el seu germà. Toni treballa sense descans en una mina on amb prou feines queda or. Aquestes són només dues de les milers d’històries d’aquest recòndit lloc del planeta, però … sabies que la teva salut també depèn del seu treball?

Moçambic, des de la seva independència el 1975, és un país en canvi constant. En aquest context, governs, fundacions, ONGs i empreses prediquen nobles intencions que persegueixen millorar el precari estat de salut de gran part de la població. “A Luta Continua” repassa els avenços, reptes i dificultats per construir un sistema de salut per a tots i totes en un país cada dia més desigual i on, de vegades, les estratègies d’ajuda no sempre avancen en la mateixa direcció.

Després de 40 anys d’exili forçat a la hammada algeriana, la zona més inhòspita del desert del Sàhara, el poble sahrauí ha estat capaç d’aixecar un Estat al que només li falta recuperar el seu territori, el Sàhara Occidental. Kafana (Ja n’hi ha prou) és el sentir d’un poble que viu en una situació insostenible i està preparat per tornar a la seva llar.

Un film destinat a provocar el debat i la reflexió. Ambientat a la zona rural del sud de Moçambic, aborda temes crítics sobre la reproducció i el VIH / SIDA, les relacions de gènere i parentesc, a propòsit de la història de Marta, una dona jove que descobreix que és seropositiva al quedar-se embarassada.