Emergencia Mozambique

Emergencia Mozambique

S’estima que 1,7 milions de persones s’han vist directament afectades pel pas del cicló a Moçambic, Zimbabwe i Malawi, que ja es considera una de les pitjors catàstrofes climàtiques de les dues últimes dècades al sud-est d’Àfrica.
  • Fes una transferència

    ES08 2100 5000 5102 0015 0516




Què ha passat?

Què fem?

Què pots fer tu?

El cicló tropical Idai, considerat com un dels pitjors ciclons tropicals registrats a l’Àfrica i l’hemisferi sud en el seu conjunt, va tocar terra el passat 14 de març a la ciutat portuària de Beira, a Moçambic, per seguir després cap a Zimbabwe i Malawi, deixant un rastre de destrucció i afectant a milers de persones.

Segons les últimes informacions de l’Instituto Nacional de Gestión de Riesgos del Gobierno de Mozambique (INGC) (del 7 d’abril) el cicló Idai ha afectat més de 140.000 persones causant més de 2.000 ferits, 602 morts i danyat, entre altres infraestructures bàsiques 30 unitats sanitàries. Uns dies després del pas del cicló, van començar a aparèixer els primers casos de còlera i en poc temps ja s’han registrat més de 3.100 casos i almenys 6 morts.

La província més afectada ha estat Sofala. La capital de la província, Beira, la segona ciutat més gran del país, amb uns 500.000 habitants, ha patit especialment, s’estima que el 90% de la ciutat ha quedat destruïda. Situada en gran part sota el nivell del mar, a curt o mitjà termini pot estar afectada de nou per noves pluges torrencials, o l’obertura de les preses de Zimbabwe i Malawi, que estan al 98% de la seva capacitat.

PRIMERA FASE

Estem proporcionant kits amb productes bàsics d’higiene i alimentació per a la població afectada a Sofala

SEGONA FASE

En una segona fase, col·laborarem amb les autoritats del país en la reconstrucció i equipament dels centres de salut de Beira, que han quedat molt danyats, i en la millora de la resposta enfront de desastres

Treballarem en:

  • Millora de les infraestructures i equipament dels centres de salut afectats

  • Disseny i posada en marxa de plans operatius de prevenció i reducció de desastres de la xarxa sanitària

  • Formació del personal

  • Creació de comitès de gestió de riscos

  • Treball amb les comunitats per reforçar el vincle amb el sistema sanitari

Informa't, Difon i Dóna!

Facebook

Difon

Twitter

Difon

Nacions Unides

Informa't

Gestió Desastres

Moçambic