
Fa un mes medicusmundi va participar en la cerimònia de “bateig” de les noves 20 alumnes que van iniciar el curs d’infermeria de salut matern infantil en l’Institut de Ciències de la Salut de Pemba.
medicusmundi col·labora des de fa dècades amb aquesta institució d’ensenyament superior, però en aquesta ocasió es tracta de fer costat al centre educatiu perquè després de 3 anys de formació teòrica i pràctica finançats per l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament, 20 infermeres de salut matern infantil estiguin disponibles per a incorporar-se al sistema públic de salut de la província de Cabo Delgado.

Alumnes del curs
Durant la cerimònia es va posar l’accent en la importància d’inculcar el sentiment de defensa del dret universal a la salut, l’atenció primària de salut, així com garantir la prestació de serveis de salut de forma humanitzada com alguns dels pilars bàsics que les futures infermeres hauran d’aplicar en el seu acompliment professional.
A més, en el marc d’aquest projecte, una vegada que les alumnes finalitzin el seu curs es pretén contractar dos d’elles perquè treballin durant un any en centres de salut de zones rurals dels districtes de Namuno i Ancuabe. Amb aquest es pretén motivar a les estudiants al bon acompliment i aprenentatge, al mateix temps que es pretén contribuir a reforçar els recursos humans de centres de salut rurals que actualment es veuen desbordats.

Moment de representació artística (cants) durant la ceremònia de bateig
Per part seva, el responsable pedagògic va agrair el suport que medicusmundi i l’AECID ve donant des de fa anys per a contribuir a la formació dels professionals sanitaris de la província de Cabo Delgado.
Aquesta activitat es realitza amb el suport financer de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) amb càrrec al conveni 2022/PCONV/000398 “Millorar la qualitat, cobertura i resiliència del sistema de salut de Cabo Delgado”. El contingut d’aquesta notícia és responsabilitat exclusiva de medicusmundi i no reflecteix necessàriament l’opinió de l’AECID.
Daniel Rodríguez
Coordinador del Projecte a Cabo Delgado
Medicus Mundi Mediterrània