
medicusmundi i Nweti-Comunicació per a la Salut, iniciem la campanya mediàtica “Dret a la salut, dret de totes” que pretén contribuir a fer efectiu el dret a la salut de la població moçambiquesa. La campanya és una de les activitats del projecte “Enfortiment, Promoció i Defensa de l’Atenció Primària de Salut a Moçambic” que desenvolupem amb el finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID). Per aquesta campanya, també comptem amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona.
Entrevista de Neus Peracaula, representante de medicusmundi en Mozambique, explicando la campaña.
La campanya s’ha basat en investigacions sòcio sanitàries que medicusmundi ha realitzat en col·laboració amb l’Institut Nacional de Salut de Moçambic, la Facultat de Medicina Eduardo Mondlane, l’Institut d’Estudis Econòmics i Socials (IESE), el Nucli d’Investigació Operativa de Pemba i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Es pretén transmetre les evidències generades en l’àmbit científic i acadèmic a través de missatges clars i simples que informen i mobilitzen a la ciutadania en pro del dret a la salut i la defensa activa d’un sistema públic de salut basat en l’Atenció Primària de Salut (APS).
La campanya aborda alguns dels grans reptes que el Sistema Nacional de Salut de Moçambic ha d’enfrontar per garantir el dret a la salut de la població.
Els missatges ens apropen a temes de gran rellevància en el context actual de Moçambic com les desigualtats en l’accés als serveis de salut, el finançament del sector sanitari, la venda informal de medicaments i els riscos de la indústria extractiva per al medi ambient i la salut de la població.
Margarida Garcia
Responsable de Comunicació i EPD
medicusmundi mediterrània